28 Eylül 2012

31 Day Challenge - Day 27 - Inspired by an Artwork

Scroll down for English.

Dün çok yorgun olduğum için ojelerimi değiştiremedim. Yapsam da basit bir şeyler yapacaktım. İyi ki de bugüne bırakmışım.

Edvard Munch dışavurumculuk akımının önemli sanatçılarından biri. Duyguların tamamen tuvallere yansıdığı bu akım kübizmle birlikte en beğendiklerimden biri. Munch'un Çığlık isimli bu tablosu da tarihteki en pahalı sanat eseri. Tablonun hikayesini de sizlerle paylaşmak istedim.

Munch günlüğünde anlattığına göre iki arkadaşıyla yürümektedir, bu sırada ise güneş batmaktadır ve kan kırmızısı rengindedir. Ressam kendini yorgun hissetmiş ve trabzanlara yaslanmıştir. İki arkadaşı ise yürümeye devam etmiştir. Ressam bu sırada doğanın çığlığını hissettiğini günlüğünde dile getirir. Ressam bu resmi yaparken hastadır ve bu yorgunluğunun oradan geldiği düşünülür.

Çok sevdiğim birinin fikriydi bu tablo, tamamını akrilik boya kullanarak yaptım. Eğlenerek yaptığım sonucunu da beğendiğim bir manikürle karşınızdayım. 1 saat sürdü tamamlaması ama bence değdi. Sizce?

         

I'm so tired to wear a new polish yesterday so I have to do 2 posts today. First one is: Inspired by an Artwork.

Edvard Munch is one of the important precursor of expressionism. In expressionism, painter represents  emotions  in order to evoke ideas. And with cubism, I think this is the most important modernist movement ever.

Munch's this paint is named with The Scream and it's price is the highest nominal price paid for a painting at auction in the world. I want to share the story of this paint. In his diary, Munch described his inspiration for the image as:

One evening I was walking along a path, the city was on one side and the fjord below. I felt tired and ill. I stopped and looked out over the fjord—the sun was setting, and the clouds turning blood red. I sensed a scream passing through nature; it seemed to me that I heard the scream. I painted this picture, painted the clouds as actual blood. The color shrieked. This became The Scream.

I used acryclics for all designs and it took about 1 hour to do. But I love the final result. See you in today's other theme: Inspired by a flag!

6 yorum:

  1. Bence de değmiş :)
    Yüzük parmağının tırnağını çok beğendim. Buradan yola çıkarak, doğa temalı bir manikür yapsan çok başarılı olacağını düşünüyorum ^.^

    YanıtlaSil
  2. Ya resmen oje sürme hevesimi alıyorsun:) Yaptıklarına baktıkça ben hiç uğraşmiim burda yapılmışı var diyorum:) Şaka bi yana harika olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. I love this! You're so talented! :D

    YanıtlaSil
  4. @Irmak, Çok teşekkürler neden olmasın 31 Day Challenge bitsin natürmortda yaparım.
    @oylesine biri, :)) Çok teşekkür ederimm
    @The Lacquer Tracker, Thank you so much:)

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim tablolardandır.. O kadar güzel yapmışsın ki, bende istiyorum :D
    Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  6. Oh this is lovely! Good job!

    YanıtlaSil

Yorum ekle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...