9 Kasım 2012

♥♥Turkuaz Saçlarım♥♥

Minik tırnaklarım uzayadursun bende size bir önceki yazımda gördüğünüz saçlarımı evde nasıl turkuaza boyadığımı anlatayım.


Asimetrik bob kesimli saçlarımın uzun tarafını farklı bir renge boyamak istiyordum uzun süredir. Sonunda turkuaza karar verdim:) Aslında açılması gerektiği için kuaförde yaptırmayı planlıyordum fakat Hesionka'da gördüğüm saç açıcıdan sonra kendim denemeye karar verdim. Her aşamasını fotoğrafladığım için bol görselli posta hazır olun!

İlk önce saç açma işleminden bahsedeyim. Saçlarınızı açık ve canlı tonlara boyamak istiyorsanız saç renginizi mutlaka açmanız gerek. Ne kadar açarsanız sonuç istenene o kadar yaklaşıyor, eğer kahve saçınızı turkuaz yapmaya kalkarsanız koyu bir yeşil, sarı saçın üstüne boyarsanız da çimen yeşiline dönme ihtimali yüksek. O yüzden saçımı açmak için Hesionka'nın Platin Saç Videosu'nda gördüğüm Hair Plus saç açıcıdan aldım.



Hair Plus saç açıcıyı ben Ankara'da bulamadım, internette de fiyatı 5tl olunca Kozmedshop'tan aldım. Bu siteden ilk defa alışveriş yapıyorum ama çok memnun kaldım. Ürünüm ertesi gün elimdeydi, hemde kocaman bir kutuyla. Bir dolu tester, ve sattıkları ürünlerin kataloglarını göndermişler. Onca alışveriş yapıp tester istediğimizde burun kıvıran markalara örnek olsun!


Ürün 2 paketten oluşuyor. Oksidasyon kremi ve saç açıcı. Ben saçlarım tek seferde platine kadar açılmayacağı için 2 seferde açtım. O yüzden ürünü yarım yarım kullandım.

Saçımdan boyamak istediğim kısmı ayırıp talimatlara göre karıştırdığım açıcıyı uyguladım. Sonra da alüminyum folyoya sarıp kurutma makinesiyle biraz ısıttım. 50 dakika sonunda saçlarım aşağıdaki gibiydi:



İlk seferde saçlarım neredeyse hiç yıpranmadı. Yumuşacıktı elektriklenmiyordu. Ama tam istediğim renk olmadığı için 2 gün sonra aynı işlemleri tekrar uyguladım. Buda 2. kez açışım.


Resimde saçlarım ıslak o yüzden böyle tel tel ve sönük duruyor. Saçma resimler için kusuruma bakmayın:)
Sonuç olarak 2.kez açmada saçlarım bir miktar kurudu. Ama sadece uçlarında 2-3 cm lik kısım. Onun dışında ne yanma ne başka bir şey olmadı, 1 tel saçımı dökmedi valla. Ben çok memnun kaldım. Özellikle dip boya ve benimki gibi belirli bir kısma uygulayacaksanız öneririm. Yalnız aynı ürün annemin saçlarını açmadı. Onun saçı üst üste kızıl kahve boyanmaktan sanırım, sadece bakır karamel tonlarında açıldı. Yani uygulayacağınız saçın önceden geçirdiği işlemler açılmasını etkiliyor.

Gelelim açtığımız saçı turkuaza boyama kısmına. Ben Manic Panic-Atomic Turquiose kullandım. Boyaları pek tatlı Hesionka'nın distribütörlüğünde Kozmozbyhesionka'dan alabilirsiniz, havale yaptığınız gibi hooop 1 günde elinizde:) Ayrıca Manic Panic vegan bir ürün, en çok renk skalasına sahip marka.

Açtığım saçın üzerine Atomic Turquoise'ı biraz saç kremiyle karıştırarak uyguladım. Saç kremiyle istediğiniz tonları elde etmeniz mümkün. Mesela lila bir saç için mor boya alıp istediğiniz kadar saç kremi karıştırıp rengini açabilirsiniz. Tabi uygulamak istediğiniz renk açıldıkça saçlarınızında o oranda açılmış olması gerekiyor. Daha detaylı bilgi için Hesi'nin Sıkca sorulan sorular'ına bakabilirsiniz.

Atomic Turquoise'ı 2 saat beklettim saçımda. Saça bir zararı olmadığı için isterseniz 1 gün boyunca bile bekletebilirsiniz, ben meraktan yıkadım:) Bu arada bu renk kırmızı gibi akmıyor. Kırmızı kullananlar bilir haftalarca duşakabin, havlularınız kıpkırmızı olur, bu o kadar akmıyor hafif bir mavilik oluyor yıkarken kıyafetlere falan bulaşmıyor. Sonuç olarak saçlarım:

TURKUAZ<3

Sizce nasıl olmuş,beğendiniz mi? Sorularınız varsa yorum bırakabilirsiniz. Mutlu günler...

18 yorum:

  1. Postunu çok faydalı buldum,zamanında bende çok uğraşmıştım açıcam boyuycam falan derken:)Saç renginede bayıldım,çoğu kuaförde boyatanlardan bile abuk sabuk renkler çıkıyor,senin rengin çok fazla denk gelmediğim güzel renklerden :)

    YanıtlaSil
  2. bu saç açıcıyı heside görüp almıştım halen evde duruyor:)çok güzel olmuş saçların pırıl pırıl
    turkuazı çok sevdiğimden bayıldım;)
    sevgiler
    yıldız

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel durmuş. Turkuaz ve kahverengi uymuş birbirine. Güle Güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyorsun! ben ki çok fazla renkli saçı sevmem ama sana gerçekten çok yakışmış hayatımda ilk defa mavi bi saçı bukadar beğendim! -hatta aşık oldum-

    YanıtlaSil
  5. @cemre, Faydalı olduysa sevindim malum Türkiye'de pek yok bu tarz yazılar bende çok aramıştım önceden ama bilgi bulamamıştım, çok teşekkürler:)
    @yıldız,Hesi kuaförleri batırdı:) Teşekkürler):
    @zz89, Çok teşekkür ederim.
    @FashionDesignbyCnS, Çok teşekkür ederimmm ben hala kötü mü oldu diye düşünüyorum, yorumun beni mutlu etti:)

    YanıtlaSil
  6. ay ben bayıldım buna:) çok yakışmış canım. ahh işimden dolayı yapamıyorum:(

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş ellerine sağlık en sevdiğim renklerden biridir turkuaz:) ben de bir ara tüm saçımı milka ineği moruna boyatmıştım sonra sırasıyla pembeye ve daha sonra da griye dönünce tekrar eski rengime boyatmak zorunda kalmıştım :))

    YanıtlaSil
  8. çok yakışmış tarzına bayıldım farklı olan her şeyi severim ama bu gerçekten çok yakışmış...ben de diplerinin yarısını maviye yarısını koyu pembeye boyatmıştım ama rengi açılınca kendi rengime geri dönmüştüm ama böyle güzek deildi benm saçım =)

    YanıtlaSil
  9. boyayı nasıl uyguladıgını merak ediyorum jole kutusunda gibi bunu açıklar mısın sprey boyanın uygulanması kolay ama bu nasıl olacak

    YanıtlaSil
  10. boyayı nasıl uyguladıgını merak ettim jole kutusunda gibi sprey boya degil açıklarsan çok sevinirim bende manic panic rockabillyle boyayacagım saçımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal saç boyası gibi, fırçayla sürüp istediğin kadar bekletebilirsin saçında

      Sil
  11. ben daha önce hiç saçımı boyamadıgım için :D biraz açıklar mısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç boyamadıysan kuaförde yaptırmanı tavsiye ederim. Açıcı kullanacaksan dikkatli uygulaman gerek. Turkuaz boyayı uygulamak kolay boyamak istediğin saçları parça parça ayırıp fırçayla boyayabilirsin. Daha fazla bilgi istersen http://www.hesionka.com/2012/03/manic-panic-pastel-renkli-saclar.html
      videolara bakabilirsin.

      Sil
  12. Ben saçlarımın uçları için tam da bu rengi arıyodum görünce şok oldum hemen okumaya karar verdim. Manic Panic boyalarını çok araştırmış bir insanım ve saçın açılması gerektiği için uzak duruyodum. Sende görünce hemen denemeye karar verdim. Boya ne kadardı acaba benim bildiğim kadarıyla bi 50 TL'yi gözden çıkarmak lazım. Eğer bu yöntem kuaförde yaptırmaktan daha mantıklı diyosan bende böyle yapmayı düşünüyorum. Zaten saçı onarıyomuş bu boya zarar da vermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 35tl boya, 5 tl civarı da açıcı olması lazım, kargo falan yaklaşık 50tl ye mal oluyor. Satın almanın iyi yanı sadece uçlarına uygulayacaksan boya elinde olacağı için aktıkça boyayabilirsin. Çok fazla zarar vermiyor ama açıcı yıpratıyor.

      Sil
  13. Öncelikle saçların muhteşem olmuş benim saçımın doğal rengi de seninki gibi bi kahverengi ben de bi kısmını seninki gibi yapmak istiyorum fakat turkuaz boyayı alabileceğim site açılmıyor yani senin aldığın site yardımcı olur musun lütfen ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.manicpanicturkiye.com/ dan da satın alabilirsin.

      Sil
  14. Kalıcılığı ne kadar acaba?

    YanıtlaSil

Yorum ekle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...